Cel mai bun fond de ten pentru ten gras

5
(71)

Alegerea unui fond de ten pentru ten gras poate fi o adevarata provocare, acesta fiind si cel mai dificil tip de ten. Cel mai bun fond de ten pentru ten gras trebuie sa aiba o formula echilibrata si sa reuseasca sa asigure o rezistenta indelungata pe ten, fara sa se estompeze. In continuare, va vom prezenta cateva criterii care va vor ajuta sa identificari produsul potrivit plus recomandari pertinente pe care le puteti lua in considerare.

Ce este cel mai bun fond de ten pentru ten gras?

Fondul de ten pentru ten gras reprezinta un produs cosmetic special formulat pentru a se potrivi nevoilor specifice ale persoanelor cu pielea grasa. Este bine cunoscut faptul ca tenul gras produce sebum in exces, creand un aspect uleios al pielii si contribuind la aparitia cosurilor si a punctelor negre. Un fond de ten pentru ten gras bine formulat trebuie sa aiba capacitatea de a controla excesul de sebum, de a nu stimula aparitia cosurilor, de a avea o textura lejera si o rezistenta buna.

Top 3 cele mai bune fonduri de ten pentru ten gras : Recomandari de la make-up artisti

Fond de ten Yves Saint Laurent All Hours Fooundation

📢 Verifica Stoc si Pret

Este un fond de ten cu textura fluida care ofera o acoperire buna imperfectiunilor tenului. Matifiaza pielea, netezeste si catifeleaza, lasand un aspect natural radiant. Este rezistent la caldura, apa si transfer si asigura un machiaj de lunga durata.

Fond de ten Estee Lauder Double Wear

📢 Verifica Stoc si Pret

Este un fond de ten fluid cu acoperire buna ce pune la dispozitie o gama foarte varianta de nuante indiferent de subtonul pielii. Are o rezistenta buna la caldura si umezeala, precum si la transfer si nu oxideaza pe piele.

Fond de ten Fenty Beauty Pro Filt’r Soft Matte Longwear Foundation

📢 Verifica Stoc si Pret

Este o alta varianta de fond de ten profesional disponibila intr-o gama variata de nuante oferind tenului un aspect catifelat, pori diminuati si piele matifiata. Are o acoperire medie pana la completa, putand fi construita.

Top 3 cele mai bune fonduri de ten pentru ten gras : Recomandari drugstore

Fond de ten Nyx Can`t Stop Won`t Stop 

📢 Verifica Stoc si Pret

Ofera un grad de acoperire ridicat, are efect matifiant si tine sebumul sub control. Textura este una lichida, nu contine alcool, parfum sau ulei. Are o buna rezistenta la umezeala si transfer.

Fond de ten Boys’n Berries MASTERPROOF 12h Liquid 

📢 Verifica Stoc si Pret

Este o varianta cu acoperire medie spre mare, construibila, avand o textura lichida. Minimizeaza aspectul porilor, are efect antisebum si matifiant. Poate fi folosit si pe un ten sensibil, avand ca ingrediente active aloe vera si affipore.

Fond de ten Bourjois Always Fabulous

📢 Verifica Stoc si Pret

Ofera o acoperire buna, uniformizeaza excelent nuanta tenului si asigura o rezistenta indelungata. Are o buna rezistenta si la transfer, iar formula sa include vitamina E si acid hialuronic.

Cum alegem cel mai bun fond de ten pentru ten gras | Ghid de achizitie

Trebuie sa recunoastem ca reprezinta o adevarata provocare sa alegem cel mai bun fond de ten pentru ten gras. Acest lucru presupune sa cunoastem foarte bine nevoile pielii, dar si particularitatile unui produs de calitate. Iata cateva recomandari care te vor ajuta sa faci o alegere corecta.

✅ Formula matifianta

Tenul gras are nevoie de un fond de ten cu o formula cat mai matifianta, care sa absoarba excesul de sebum si sa ofere un finisaj complet mat. Acest lucru este oferit de ingrediente precum silica sau pulberea de orez, responsabile pentru obtinerea aspectului de ten matifiant.

Pe de alta parte, sunt de evitat fondurile de ten care au un compozitie ulei, care nu vor face altceva decat sa obstructioneze porii si sa provoace cosuri sau chiar acnee. Formula trebuie sa fie cat mai lejera si matifianta, lasand pielea sa respire.

✅ Ingrediente benefice si formule non-comedogenice

Ar trebui sa ne axam foarte mult pe formula produselor pe care le aplicam pe ten si sa fim constiente de ceea ce ne face bine si ce nu. Este important sa optam pentru un fond de ten non-comedogenic care sa contina ingrediente benefice pentru tenul gras evitand astfel blocarea porilor si aparitia imperfectiunilor:

  • Acidul salicilic – este un exfoliant bland care previne formarea punctelor negre si a cosurilor, reducand inflamatia.
  • Niacinamidele – ofera proprietati anti-inflamatoare si ajuta la reglarea productiei de sebum.
  • Oxidul de zinc – este un agent antibacterian si anti-inflamator ce controleaza productia de sebum si ofera protectie impotriva razelor UV.
  • Acidul hialuronic – este un umectant eficient care mentine pielea hidratata fara sa o incarce.
  • Extractul de ceai verde – ofera proprietati antioxidante si anti-inflamatorii reducand roseata si iritatiile

Este important ca produsul pe care il alegem sa aiba formula non-comedogenica, astfel incat sa nu obstructioneze porii. Acest lucru presupune lipsa uleiului din compozitie, textura cat mai lejera si ingrediente care sa nu agraveze problemele existente sau sa stimuleze productia de sebum.

✅ Grad de acoperire

Putem gasi variante de fond de ten pentru ten gras cu diferite niveluri de acoperie in functie de nevoi.

Astfel, daca aveti un ten gras, dar fara probleme semnificative si va doriti o usoara uniformizare a pielii si un machiaj natural, atunci puteti opta pentru un fond de ten cu acoperire mica.

Daca va aflati in situatia de a avea un ten gras cu cateva imperfectiuni precum roseata sau pete de la cosuri, v-ar putea ajuta un fond de ten cu acoperire medie. Insa, daca va confruntati cu probleme majore, acnee severa, cicatrici sau hiperpigmentare, atunci v-ar fi de ajutor un fond de ten cu acoperire ridicata. In acest caz, v-ar putea interesa si cele mai bune fonduri de ten cu acoperire mare.

✅ Rezistenta

Cele mai bune fonduri de ten pentru ten gras trebuie sa faca fata cu succes excesului de sebum al acestui tip de ten. Acest exces poate face ca machiajul sa se estompeze destul de repede, iar tenul sa devina lucios.

Este important ca produsul pe care il alegeti sa aiba or ezistenta cat mai buna, iar in acest sens sunt benefice ingrediente care absorb excesul de sebum precum silica, argila ori pulberile minerale.

Totodata, luati in considerare si formule rezistente la apa si transpiratie daca sunteti in situatia de a va desfasura activitatea in medii cu umiditate mare sau temperaturi ridicate.

Cum aplicam fondul de ten pentru a ii creste rezistenta pe parcursul zilei?

Pentru o rezistenta cat mai buna a fondului de ten pe parcursul zilei, trebuie sa incepeti cu o rutina adecvata. Aceasta presupune curatarea pielii cu un cleanser adaptat nevoilor, hidratare si protectie solara.

Puteti aplica un primer matifiant inainte de fondul de ten pentru a putea ajuta la controlarea excesului de sebum si cresterea durabilitatii machiajului. Acesta creeaza o baza neteda si ajuta fondul de ten sa adere mai bine la piele.

Pentru o aplicare uniforma si de durata, ar fi bine sa folositi un beauty blender umed sau o pensula de fond de ten. Vor asigura o aplicare mai precisa si vor distribui mai bine produsul.

Dupa ce ati intins totul foarte bine, folositi o pudra de fixare translucida pentru a matifia, insistand in mod special pe zona T unde exista exista tendinta mai accentuata de aparitie a excesului de sebum. Pentru un plus de rezistenta puteti folosi la final si un spray de fixare.

Intrebari frecvente despre fondurile de ten pentru ten gras?

Care sunt principalele caracteristici pe care ar trebui sa le bifeze fondul de ten pentru ten gras?

Un fond de ten pentru ten gras bun va oferi un finisaj mat, formula non-comedogenica si rezistenta cat mai mare.

Pot folosi un fond de ten lichid daca am ten gras?

Da, poti folosi un fond de ten lichid daca ai ten gras, dar asigura-te ca este special formulat pentru a controla sebumul si ca are un finish mat. De asemenea, opteaza pentru formule care sunt non-comedogenice si rezistente la apa.

Ce ingrediente ar trebui sa evit in fondurile de ten pentru ten gras?

In principiu, ar trebui evitate formulele cu uliuri caci pot agrava productia de sebum, alcoolul denat care usuca excesiv pielea si parfumurile daca aveti un ten sensibil.

Cum retusez machiajul pe parcursul zilei?

Indepartati excesul din zonele cu probleme folosind un servetel matifiant si reaplicati pudra in strat subtire. Optional, puteti folosi si un spray de fixare.

Fondul de ten pentru ten gras poate provoca acnee?

Fondurile de ten pentru ten gras sunt special formulate pentru a nu blocarii porii si penrtu a preveni aparitia acneei. Insa, acest lucru trebuie sa verificati pe eticheta produsului pentru a evita ingredientele anterior mentionate.

Exista fonduri de ten cu protectie solara pentru tenul gras?

Da, exista fonduri de ten pentru ten gras care includ protectie solara. Cauta formule care ofera un SPF adecvat si sunt specific formulate pentru a controla sebumul si a mentine un aspect mat pe parcursul zilei.

How useful was this post?

Click on a star to rate it!

Average rating 5 / 5. Vote count: 71

No votes so far! Be the first to rate this post.

Andreea

Numele meu este Andreea, iar pasiunea pentru make-up m-a determinat sa creez acest blog care te va ajuta sa iti gasesti cel mai bun fond de ten. Am incercat de-a lungul timpului foarte multe variante de produse, formule si texturi atat din dorinta de a gasi cel mai potrivit fond de ten pentru nevoile pielii mele, dar si din curiozitatea de a descoperi noi variante. Este un domeniu vast si, totodata, variabil, ceea ce inseamna ca prin prisma nevoilor specifice pe care le are fiecare ten, nu putem vorbi despre o generalizare a produselor. In schimb, ceea ce imi doresc prin acest blog este sa va transmit informatii intr-o maniera obiectiva care sa va ajute sa va orientati mai usor catre formulele potrivite nevoilor tenului vostru. In mod cert, ramane la latitudinea fiecareia sa incerce si sa descopere cele mai bune produse cosmetice pentru ea, insa consider ca este important sa avem o baza pentru a ne putea face o idee despre ceea ce presupune si pretinde un anumit produs, iar acest lucru poate fi realizat prin impartasirea reciproca de informatii. De aceea, va astept la finalul fiecarui articol sa impartasiti cu noi si experienta voastra!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top